NederlandsNederlandsΙ    DeutschDeutschΙ   EnglishEnglish

Voorstellen

Rob Jan Zomer

Ik werk als natuurgeneeskundige voor dieren, met als hoofddoel de paarden.

Vanaf kinds af aan ben ik al met paarden en pony’s in aanraking gekomen. Doordat mijn vader, Gerrit Zomer, al ruim 30 jaar werkzaam is in zijn eigen natuurgeneeskundige praktijk voor dieren, was ik altijd nauw betrokken bij de praktijk. Hierdoor groeide ook mijn interesse voor deze geneeswijze.

Opleiding:

Werkwijze

Tijdens een consult is het belangrijk dat een eigenaar duidelijk aangeeft wat de klachten zijn. Een eigenaar kent zijn dier het beste en ziet deze dagelijks en weet precies wat de gewoontes van het dier zijn. Wij kunnen dit niet vaststellen in een korte periode.
Ook de voeding is van belang. Met name het soort voer en de hoeveelheid. De meeste paarden worden namelijk te rijk gevoerd ten opzichte van wat ze moeten presteren.

We observeren het dier eerst en kijken of we geen ongewone complicaties zien. Het dier wordt beluisterd op hart, longen en eventueel darmen als daar aanwijzingen voor zijn. Daarna gaan we het dier doormeten op een acupunctuurpunt m.b.v. een Lecher-/H3-antenne.
Alle organen, spieren, pezen, gewrichten hebben hun eigen frequentie, deze kunnen we instellen op de antenne en zo het desbetreffende orgaan doormeten. We meten bij elk orgaan een polariteit, dit is de energiewaarde van het orgaan. Aan de hand van de gemeten waarde kunnen wij aflezen wat er eventueel aan het orgaan mankeert.

Hieruit stellen wij een diagnose en geven wij een behandelings- en voeradvies.