NederlandsNederlandsΙ    DeutschDeutschΙ   EnglishEnglish

Voorstellen

Rob Jan Zomer

Ik werk als natuurgeneeskundige voor dieren, met als hoofddoel de paarden.

Vanaf kinds af aan ben ik al met paarden en pony’s in aanraking gekomen. Doordat mijn vader, Gerrit Zomer, al ruim 30 jaar werkzaam is in zijn eigen natuurgeneeskundige praktijk voor dieren, was ik altijd nauw betrokken bij de praktijk. Hierdoor groeide ook mijn interesse voor deze geneeswijze.

Opleiding:

Behandeling

Als de diagnose is vastgesteld, dan wordt er een behandelingsadvies voorgeschreven.
Dit is in de meeste gevallen op homeopatische- of fytotherapeutische basis en wordt door de eigenaar zelf toegediend, dit gebeurt oraal.
Vaak kan er tijdens de behandeling eerst een verergering optreden, dit komt omdat men het lichaam van binnenuit aan het werk zet en er eventuele afvalstoffen vrij kunnen komen waarop het lichaam reageert. In de meeste gevallen treedt er snel een reactie op, omdat men direct de oorzaak aanpakt.
De medicatie wordt besteld en naar de eigenaar opgestuurd, tenzij het middel op voorraad is wordt deze meegegeven. Alle medicijnen zijn voorzien van een bijsluiter.

Als tijdens het consult wordt vastgesteld dat wij niets meer voor het dier kunnen betekenen wordt dit ook eerlijk verteld.