NederlandsNederlandsΙ    DeutschDeutschΙ   EnglishEnglish

Voorstellen

Rob Jan Zomer

Ik werk als natuurgeneeskundige voor dieren, met als hoofddoel de paarden.

Vanaf kinds af aan ben ik al met paarden en pony’s in aanraking gekomen. Doordat mijn vader, Gerrit Zomer, al ruim 30 jaar werkzaam is in zijn eigen natuurgeneeskundige praktijk voor dieren, was ik altijd nauw betrokken bij de praktijk. Hierdoor groeide ook mijn interesse voor deze geneeswijze.

Opleiding:

Hond of kat

In feite hebben honden en katten dezelfde problemen als het paard, alleen uit zich dit anders.

Het grootste verschil is de spijsvertering van de hond en kat t.o.v. het paard. Het paard is een planteneter en de hond/kat is vooral een vleeseter. De vertering van een hond of kat verloopt ook sneller dan die van het paard.
De meeste problemen die bij de hond/kat ontstaan komen ook grotendeels vanuit de voeding. De hond wordt vaak gevoerd als een alleseter, hierop is zijn spijsverteringsstelsel niet op ingesteld.

Het lichaam kan hierdoor vervuild raken met afvalstoffen die onvoldoende afgevoerd worden via urine en/of ontlasting. Het lichaam gaat hierdoor de afvalstoffen op een andere manier proberen uit te scheiden en wel via de huid. Dit geeft vaak jeuk tot extreme jeuk en irritaties. Dit kan leiden tot krabben en het open bijten van bepaalde plekken op het lichaam.

De hond en/of kat kunnen net als het paard ook doorgemeten worden m.b.v. de Lecher-/ H3-antenne.
Hierdoor kan men een snelle diagnose vaststellen en het is geen onaangename ervaring voor het dier.

Voor een afspraak in de regio Velden (Limburg), neem contact op met:

Hondentrimsalon Kwispel
Genooierweg 38
5941 NX Velden
077-3515801